Chefs Choice 120 EDGESELECT MOTOROS KÉSÉLEZŐ

Üres

Összesen: 0 Ft
Chefschoice 120 késélező

Jellemzők

 • Hosszan tartó élt biztosít
 • Meglepően élessé változtatja a kést
 • Gyors, egyszerű használat
 • 100% gyémánt borítású élezőanyag
 • Precíziós élvezető rendszer
 • Magas minőségű Trizor-Plus él
 • Háromfokozatú élezőrendszer
 • Különböző vágási feladatokhoz igazítható élek
 • Konyha-, szakács-, hentes-, sport-, zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is használható
 • Sima és fogazott pengéknél is alkalmazható
 • Minőségi késeknél is használható
 • A Chef’sChoice legtöbbet értékesített élezője
 • Késélezők és profi séfek ajánlásával
 • Nem kell fenőolajat vagy vizet használni hozzá

A legjobb háztartási gép a kínálatban

A hivatásos szakácsok tudják leginkább megbecsülni a finom vágóél értékét, hiszen munkájuk során óriási segítséget tud nyújtani az elegáns ételek elkészítésében. Nem csoda hát, hogy profi séfek és komoly szakácsok már évek óta világszerte megbíznak a Chef’sChoice 120-as élezőjében, s ezt választásukkal is igazolják. A szakértők mellett egy egyszerű háztartásban is a legkiválóbb választás a 120-as motoros élező. Erről tesz tanúbizonyságot, hogy a Chef’sChoice összes elsőrangú élezője közül a 120-as eladási száma a legmagasabb.

Meglepően éles Trizor-Plus él

A 120-as modell a Chef'sChoice által kidolgozott legfrissebb élezési technológiát használja, mely áttörést hozott a késélezésben. Ez a fejlesztés olyan éles és tartós, úgynevezett Trizor-Plus éleket hoz létre, hogy a hagyományos, régimódi, homorú élt kialakító élezési módszerek feleslegessé váltak. A technológia világelső a késélezés piacán, köszönhetően a magas minőségű Trizor-Plus élnek, mely hosszú ideig fenntartja a kések élességét.

Három fokozat és 100% gyémántborítás a tökéletes él kialakításáért

Az egyedi háromfokozatú technológia a három kialakított szög eredményeképp figyelemre méltó élességű, tartós pengét hoz létre. Ezt az első és második fokozatban kúp alakú és 100% gyémántbevonatú élezőkorongok biztosítják, a harmadik fázisban pedig a forradalmian új polírozókorongok gondoskodnak a magas minőségű pengéről.

Az első két fokozat szabadalmaztatott rugalmas fenő/élezőkorongokat használ. Az egymást követő szakaszokban fokozatosan növekednek az élezési szögek.

 1. fokozat: Előélezés: 100% gyémántborítású, kúp alakú élezőkorongok, melyek a csiszolt felület mindkét oldalán mikrobarázdákat hoznak létre, megalapozva a Trizor Plus él első szögét. Ezt a fokozatot csupán akkor érdemes használni, ha a kés nagyobb megterhelés lett kitéve, tehát ha huzamosabb ideig kemény anyagokat vágott vele vagy nagyon tompa/csorba. Ezzel a fázissal egy új élt tudunk kialakítani a késen, tehát akkor is meg tudjuk élezni, ha a késen már egyáltalán nincs élezhető felület.
 2. fokozat: Élezés: 100% gyémántborítás, kúp alakú élezőkorongok, melyek az első fázishoz képest finomabb mikrobarázdákat hoznak létre közvetlenül az él mentén, köszönhetően a még finomabb gyémántborításnak. Ebben a fázisban néhány fokkal nagyobb él formálódik ki. Itt lehet a meglévő élt élezni. 
 3. fokozat: Polírozás: Az egyedülálló szakaszban az ultra finom polírozókorongok borotvaéles pengét hoznak létre, kissé nagyobb szögű éllel. A korongok közvetlenül az él mentén munkálkodnak, mellyel megalapozzák a mikroszkopikusan vékony, egyenes és rendkívül éles harmadik élt. Ezt a fokozatot érdemes leggyakrabban alkalmazni, minden használat előtt (napi egyszer elegendő). A polírozó fokozat a rendkívül finom élt a kerámia élezőanyaggal tudja kialakítani.

Önhöz és a késeihez igazodik

A hibátlanul, kitűnően polírozott éleket személyre szabhatja, saját igényeihez igazíthatja attól függően, hogy milyen vágási feladatokat szeretne elvégezni a késeivel. Ezt a háromfázisos kialakítás teszi lehetővé, hiszen a szakaszok használati sorrendjét kombinálni lehet, vagy éppen csak egy fázist alkalmazni a három közül.

Tartós él

A 120-as modell használatának egyik lényeges előnye, hogy olyan gyakran élezheti vele a késeit, amilyen gyakran csak szeretné, csupán minimális késkopást fog tapasztalni; más, régebbi módszerekhez képest jóval kevesebbet. Ennek következtében a Trizor Plus él több éven keresztül kiváló teljesítménnyel működő késeket fog biztosítani az Ön számára.

Precíziós élvezető rendszer

ChefsChoice késélező 20 fokos élekhez A beépített precíziós élvezetők biztosítják a kés megfelelő (20 fokos) élezési szögét, s ezáltal kontrollálják az élező/polírozó folyamatokat. Minden élező szakasznál megtalálható a precíziós szögbeállítás funkció, ami az élezés alatt beépített gumi rugóival biztosan tartja a kést a szögvezetőkben, hogy a késnek esélye se legyen elmozdulni. Így garantáltan 20 fokos szögben lesz megélezve a kés, és nincs szükség arra, hogy megsaccolja a beállítandó szöget, mint a hagyományos módszerek esetén.

Különféle késtípusoknál használható

Minthogy a Chef'sChoice által kifogástalanul, finoman élezett és polírozott penge különböző vágó műveletekre alkalmas, úgy ezekhez mérten az élező különféle késeknél használható. Megfelelő élt biztosít a konyha-, a szakács-, a hentes, vagy a sportkések számára. De biztonságosan használható például a zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is. Még a legjobb minőségű késeket is hiba nélkül élezi meg, nem károsítja az élt. A rendkívül éles penge megkönnyíti a szeletelést a nehezen vágható anyagoknál. Legyen szó fogazott vagy sima pengéről, a Chef'sChoice számára egyik sem akadály.

Hogyan használja?

A Chef'sChoice a speciális igényű késeket kivéve bármilyen késnél használható. Hogy mi számít speciális igényűnek? Ilyen például a japán Kataba kés, amit csak az egyik oldalán kell megélezni. A Chef'sChoice használatával lehetővé válik a penge mindkét oldalának egyenletes élezése. Az él mindkét oldalán lévő csiszolt felület tehát ugyanolyan méretű lesz, s ezáltal minden alkalommal egyenesen fog vágni.

1. fokozat: Tartsa a pengét vízszintesen és egyenesen, majd a kés pengetükrétől a csúcs felé haladva húzza végig a nyíláson saját maga felé. Ne gyorsítsa fel vagy lassítsa le a folyamatot, hanem mindig ugyanolyan tempóban mozgassa a kést. Egy 20 cm-es pengénél kb. 4 mp-es állandó húzási sebesség javasolt. Értelemszerűen rövidebb pengéknél ez az idő csökken, hosszabbnál pedig nő. Pont elegendő nyomást használjon a folyamat alatt úgy, hogy biztosítja a penge kapcsolatát az élezőkoronggal. Nem érdemes erősebb nyomást alkalmazni, mert nem gyorsítja fel az élezési folyamatot. Akármelyik szakaszban is élez, mindkét nyíláson húzza végig a kést, váltakoztatva. Általában egy húzás a jobb, egy pedig a bal nyílásban elegendő szokott lenni, de előfordulhat, hogy két húzásra lesz szükség mindkét oldalon.

ChefsChoice 120 motoros késélező első, előélező fázis

2. fokozat: A második szakaszban húzza végig a kést a jobb és a bal oldalon váltakozva 3-5 alkalommal. A tompább kések esetén lehetséges, hogy több húzásra lesz szükség. Győzödjön meg róla, hogy kialakult-e a sorja az él mentén. Ezt úgy teheti meg, hogy átlósan végighúzza az újját a pengén (semmiképp se hosszában!). Ha nem keletkezett sorja, akkor még húzza végig a pengét 2-3 alakalommal a késélező 2. fokozatán.

ChefsChoice 120 motoros késélező második, élező fázis

3. fokozat: A polírozással eltávolítható a sorja. Húzza végig a kését a 3. fokozat jobb és bal nyílásában váltakozva, 3-4-szer lassan az egyik és a másik oldalon (kb. 4 mp).  Ezt követően végezzen 3 gyorsabb húzást mind a két oldalon (1-2 mp).

ChefsChoice 120 motoros késélező harmadik, polírozó fázis

 

A kés borotvaélessé válik. Ezen kívül nincs más dolga, mint élvezni az eredményt és örömét lelni a késhasználatban.

 

Így is ismerheti:

 • Chef’s Choice m120
 • Chef’s Choice 120
 • Chefs Choice 120
 • Chef’sChoice 120
 • ChefsChoice 120
 • Chef'sChoice Diamond Hone EdgeSelect 120

 

  Chefs Choice 120 EDGESELECT MOTOROS KÉSÉLEZŐ

  0120880
  Ár:99 990 Ft
  Szállítási díjak
  Garancia: 
  VÁRHATÓ SZÁLLÍTÁS: SZEPTEMBER 30.
  Motor teljesítmény:
  75 W
  Szín:
  Méretek:
  114 × 254 × 114 mm
  A készülék súlya:
  2 kg
  Fokozatok száma: 
  Három
  Fokozatok:
  ,
  ,
  Késvezető:
  Precízós szögbeállítás
  Első élezéshez szükséges idő:
  Körülbelül 1 perc
  Újraélezéshez szükséges idő:
  Körülbelül 10 mp

  További termékelőnyök és tulajdonságok