Chefs Choice PRONTO 464 MANUÁLIS KÉSÉLEZŐ

Üres

Összesen: 0 Ft
Chef'sChoice 464 késélező

Hihetetlenül gyors! Ez a leggyorsabb kézi késélező a kínálatban, ami 20 fokos kések élezésére használható.

Jellemzői:

 • ChefsChoice késélező 20 fokos élekhez A CrissCross technológia (az élezőanyag nem 'V" alakú, hanem korongos kialakítású) kiváló sorjamentes élt alakít ki.
 • A kétfokozatú (élezés, polírozás) élezőrendszer borotvaéles élt hoz létre bármely 20 fokos késen.
 • Mindkét fokozatban 100% gyémántborítású élezőanyaggal dolgozik, melyek minden ötvözetet megéleznek.
 • Konyha-, háztartási, sport-, hentes- és zsebkések; valamit egyenes és fogazott élű pengék élezésére is kiválóan alkalmas.
 • A leggyorsabb kétfokozatú manuális élezőrendszer.
 • Erős és tartós élt alakít ki.
 • Precíziós szögbeállítással rendkívül könnyű használni.
 • "Soft touch" nyél a kényelmes fogásért.
 • Kompakt, akár a konyhaszekrényben is elfér.
 • Minőségi késeken is alkalmazható.
 • Nincs szükség olajra vagy vízre a használat során.
 • Elegáns a kialakítása.
 • Ideális otthoni, irodai és kültéri használatra.

CrissCross technológia

A Chef’sChoice hatékony késélező technológiája, a CrissCross különlegesen éles, kifejezetten finom élt hoz létre szinte minden típusú késen. 100% gyémánt csiszolókorongokat használ az él mindkét oldalának egyidejű megélezésére, amivel egy kiváló sorjamentes él alakul ki. A CrissCross név az él mintájára utal. CrissCross (cikkcakk) élt hoz léte, mely gyakorlatilag mikroszkópikus fogakat jelent a sima élű késeken. Ennek  köszönhetően a kés sokkal jobban "bele tud kapni" az anyagba, így hatékonyabb lesz a használata. 

Kétfokozatú élezőrendszer

A Pronto élező kétfokozatú élezési mechanizmusa 100% gyémántborítást használ mind a két fokozatban. Az első fokozatban történik meg maga az élezés, a második fokozat pedig tökéletesen élesre fényesíti a pengéket, melynek eredménye egy erősebb és tartósabb él lesz. Ebben a szakaszban a mikroméretű gyémántoknak köszönhető a borotvaéles penge kialakítása. Ugyanitt lehet megélezi a fogazott pengéket is. Ez a könnyen használható kétfokozatú módszer ideális szöget, élt és élességet hoz létre a késeken. Azt javasoljuk, hogy az első fokozatot ritkábban használja, mint a második – polírozó – szakaszt. Az élező fokozatra akkor van szükség, amikor a kése eléggé megviselt, tompa (általában az élező első használatakor), valamint akkor, amikor már úgy érzi, a második fokozat nem ér el elég hatékony eredményt a kése élességének létrehozásában. Általánosságban elég néhány húzást ejtenie a második fázisban, és kései ismét visszanyerik élességüket.

100% gyémántborítás

A gyémánt a világ (eddig ismert) legkeményebb természetes anyaga, így képes bármilyen ötvözetet megélezni, a penge károsítása nélkül. A 464-es modell 100% gyémánbevonatú élezőanyagot használ az élezés mindkét fokozatában. Keménységükből adódóan a gyémántborítású korongok korlátlanul fenntartják a formájukat, tehát nem kopnak el, ellentétben pl. egy kerámia koronggal. A precíziós kúp alakú korongok kialakítása lehetővé teszi, hogy a penge teljes hosszában és mindkét oldalán egyszerre hozzanak létre 20 fokos borotvaéles pengét.

Gyors

A Chef’sChoice Pronto 464 manuális késélezője nemcsak az összes hagyományos modell (pl. élezőkő vagy fenőacél) sebességét körözi le, hanem az összes manuális élezőgépét is. A Pronto a leggyorsabb kézi modell, ami fellelhető a késélező piacon. Másodpercek alatt hoz létre meglepően éles pengét úgy, hogy élezi, feni az éleket, valamint kisimítja azok egyenetlenségeit is.

Erős és tartós él

Az élezési folyamat során egy erős és tartós él jön létre, köszönhetően a konvex (domború) élkialakításnak, mely erősebb és tartósabb, mint a homorúra, vagy a hagyományos V alakúra élezett kések. Mindkét fázisban konvex él jön létre, így téve lehetővé a fáradságmentes használatot.

Energiapazarlás nélküli és zajmentes élezés

A manuális élező képes úgy megfenni a késeket, hogy közben ne jöjjön létre az elektromos élezés során jól ismert zaj. A manuális élező fokozat elektromos energia nélkül működik, így annyi biztos, hogy nem fog energiát pazarolni.

Biztonságos és kényelmes „Soft Touch” nyél

A puha ergonomikus „Soft Touch” nyélt megfogva igazán kényelmes, kellemes érzete támad az embernek. Könnyű fogást és kivételesen biztonságos használatot tesz lehetővé. A biztonságot csak fokozzák az élező talpazatán elhelyezkedő csúszásgátló gumitalpak, amelyek bármilyen tiszta és száraz felületen megtapadnak. Rögzítik a készüléket a munkafelülethez, hogy az még véletlenül se mozduljon el a művelet során.

Precíziós élvezető rendszer

A 464-es modell minőségi precíziós szögvezetői automatikusan bepozícionálják és stabilizálják a kést az élező folyamat alatt, és ezzel gyors és biztos eredményt produkálnak bármilyen típusú késnél, beleértve a konyhai, háztartási, sport-, hentes és zsebkéseket; valamint a sima és fogazott pengéket is. A precíziós élvezető rendszer a 20 fokos kések számára precíz szögbeállítást biztosít.

 

Hogyan használja? Egyszerűen!

1. FOKOZAT: élezés

Az élezőt fektesse egyenes felületre, pl. a konyhaasztalra. Bal kezével fogja az élezőt, jobb kezével pedig a kést. Helyezze be a pengét az 1. fokozat nyílásába úgy, hogy a kés pont középen helyezkedjen el. Egy kicsit nyomja le, hogy biztosítsa a kapcsolatot az él és a belső gyémántborítású élezőkorongok között. Az élezést úgy kezdheti el, hogy a pengét saját maga felé húzza. Amennyiben nem túl tompa a kése, 10 húzás elegendő lesz. Első alkalommal, amikor a kés még nem volt élezve, 20 húzásra is szükség lehet a tökéletes eredmény elérése érdekében. Mielőtt áttérne a 2. fázisra, ellenőrizze le az élességet, például egy papírba belevágva.

ChefsChoice 464 késélező első, élező fázis

2. FOKOZAT: fényesítés

Ha a kést megfelelően megélezte az első fokozatban, 2-3 húzás ebben a fokozatban elég a második szög kialakításához, amivel rendkívül élessé és hatékonnyá válik a kés. Az megélezett késnek probléma nélkül el kell vágnia a papírt. A 2. nyílásban is ugyanúgy középre kell elhelyezni a kést, mint az első fokozatnl. A szabályok ugyanazok: tartsa fenn a nyomást és ne dörzsölje neki a kést a nyílás falának. Egyforma, egyenletes húzásokat vigyen véghez a késsel.

ChefsChoice 464 késélező második, polírozó fázis

A végeredmény

Rendkívül élesre fényesített kések, amik magas hatásfokon vágnak. Az él meglepően tartóssá válik és akkor élezheti újra, amikor csak jónak látja. Mit eredményez a Pronto? Semmi mást, csupán elégedettséget.

 

Így ismerheti még:

 • Chef’s Choice 442
 • Chefs Choice 442
 • Chef’sChoice 442
 • ChefsChoice 442
 • EdgeCraft Tactical Diamond Hone Manual Knife Sharpener 442

 

  Chefs Choice PRONTO 464 MANUÁLIS KÉSÉLEZŐ

  46401M0
  Ár:39 990 Ft
  Szállítási díjak
  Nem rendelhető
  Szín:
  Méretek:
  216 × 54 × 70 mm
  A készülék súlya:
  0.16 kg
  Fokozatok száma: 
  Kettő
  Fokozatok:
  ,
  Késvezető:
  Precízós szögbeállítás

  További termékelőnyök és tulajdonságok