Chefs Choice 475 PROFI KÉSACÉLOZÓ

Üres

Összesen: 0 Ft
ChefsChoice 475 késélező

A Chef'sChoice 475-ös modellt arra tervezték, hogy helyettesítse a nehezen használható hagyományos fenőacélokat.

Jellemzői:

 • Ez az első kereskedelmi acélozó készülék, ami nem koptatja el a kést.
 • Masszív öntött ház a kereskedelmi környezet igényeinek megfelelően.
 • Elképesztően kemény élezőacélok.
 • Precíz szögvezetők biztosítják a tökéletes eredményt.
 • Fenntartja az eredeti borotvaéles élt.
 • Mosogatóban el lehet öblíteni.
 • Csúszásmentes markolat.

Az acélozott pengét kedvelőknek a Chef'sChoice bemutatja a könnyen használható Chef’sChoice Commercial SteelPro 475-es modellt, ezt a forradalmian nagy teherbírású, kemény, öntött fémborítású, nagyüzemi konyhákban is használható terméket.

A hagyományos acélozás

Évszázadok óta használnak fém rudat (úgynevezett fenőrudat) az él kiegyenesítésére és a kés újraformázására. Ezt az eljárást igen nehéz elsajátítani és veszélyes is lehet. Készséget és gyakorlati tapasztalatot kíván meg annak érdekében, hogy elkerüljük a kés károsodását ahelyett, hogy jót tennénk vele. A hagyományos fenőacélokkal az acélozás gyakran kiszámíthatatlan és a folyamatot követően a kés gyorsan újra tompává válik. 

A 21. század acélozás módszere

A Chef'sChoice 475-ös élezője tökéletesítette az acélozás folyamatát. Egy olyan él alakít ki, ami messze felülmúlja a hagyományos fenőacélok által kialakított élt. A SteelPro rendkívül kemény, miniatűr acélokat tartalmaz, melyek úgy hoznak létre egységes mikroszkópikus barázdákat a teljes él mentén, hogy nem koptatják a kést.

Különleges vágóél

Az edzett, kopásálló, kisméretű fenőacélok rendkívül éles, mikroszkopikus barázdákat hoznak létre a pengeél teljes hosszán. A SteepPro él egyenletesen jó vágási teljesítményt nyújt és egyedülálló módon nagyon éles marad, ha használja a SteelPro-t az acélozásra. Ha mikroszkóp alatt nézzük meg, akkor a SteelPro él különösen finom és szuper éles mikrofogazatok egyedülálló formáját mutatja. 

Egyedülálló élezőrudak

A SteelPro kettő egyedülálló rudat tartalmaz, amelyeket speciálisan magas széntartalmú Rockwell C-65-ös keménységű acélból kovácsoltak, ami sokkal keményebb, mint bármilyen más kereskedelmi forgalomban elérhető kés. Ezért ezek a speciális rudak nagyon keveset kopnak, amikor folyamatosan érintkezésbe lépnek az Ön legfinomabb és legkeményebb késeinek élével.

Precíziós szögvezetők

A SteelPro az élezés során mindig ugyanabban a szögben tartja a pengét, így nem kerekíti le az éleket, mint a hagyományos élezők. Megóvja az él eredeti alakját és egyenletes mikrobarázdákat hoz létre, így jobb vágóélt eredményez. A SteelPro-val néhány percen belül folyamatosan jó minőségű élt érhet el, aminek élességét más eszközökkel még a leggyakorlottabb szakemberek sem tudják kialakítani. Ha sokszor használja a Steel Pro-t egy késen, az eredeti él formája megmarad és az él nem kerekedik le, mintha hagyományos fenőacélt használna szögbeállítás nélkül.

Az edzett, kisméretű fenőacéloknak és pontos élvezetőknek köszönhetően az élek tartósabbak lesznek, mint a hagyományos módon acélozott pengék éle. A SteelPro egy különleges vágóélt alakít ki, ami sokkal kiválóbb, mint a jelenleg kapható hagyományos acélok.

Növeli a kés élettartamát

A Commercial SteelPro egyenletes mikroszerkezetet alakít ki a penge élén. Ennek, valamint annak köszönhetően, hogy az élszög az egész él mentén állandó, a penge jobban és egyenletesebben vág. A mikrobarázdákon a vágóerő egyenletesen oszlik el, ezért az élt ritkábban kell acélozni, illetve újraélezni, így a kés élettartama is hosszabb. Gondoljon csak bele, hogy amikor hagyományos élezőacéllal élez, akaratlanul is minden egyes húzásnál egy picit más szögben húzza végig a kést az acélon, a Chef'sChoice 475-ös élezőjével viszont ez a hibát nem lehet elkövetni. A pontos szögtartás egyik előnye, hogy a húzások során nem kerekedik le az él, mint a hagyományos fenőacélnál, így a késnek ritkábban van szüksége élezésre.

Könnyű használat

Semmennyi szakértelem nem szükséges a használatához és már az a felhasználó is könnyűnek fogja érezni az acélozást, aki első alkalommal kezd bele. Csak néhány húzásra van szükség a borotvaéles élért.

55 élező felülettel

Az acélrudak tetején található vájatot egy érmével vagy más tárggyal el lehet forgatni, így az acélnak egy eddig még nem használt része kerül elő. Ezzel a művelettel 55 élező felület válik elérhetővé, így amikor úgy érzi, hogy már elkopott a fenőacél, egyszerűen csak el kell forgatnia egyszer a rudat és egy teljesen új élező felület válik elérhetővé. Kb. 1000 késhúzás után kell forgatni az acélt, ezért normál háztartásban egy életre elegendő fenési felületet tud kapni. 

Ritka élezés, hosszabb élettartam

A SteelPro-val több, mint 100-szor képes lesz felújítani a kés élét, mielőtt újra szükséges lesz a kés élezése egy élezővel. Mivel a SteelPro-val Ön könnyen és számos alkalommal helyre tudja állítani a mikrostruktúrát az kés élének mentén, mielőtt újra szükség lesz az él újraélezésére, a kése sokkal tartósabb lesz. A hagyományos fenőacélok nem képesek szabályozni a szöget, ezért a legtöbb kézben egy hagyományos fenőacéllal csupán néhány alkalom után egy lekerekített, tompa élt jön létre az él megacélozását követően, így szükségessé válik a kés gyakori újraélezése, ami a kés hasznos élettartamának csökkenéséhez vezet. 

Karban tartja az élt

Ha az él vágás közben megsérült, a SteelPro helyreállítja az él mikrofogazatát úgy, hogy közben az él élessége is megmarad. A SteelPro különlegessége az élnek ez a fajta karbantartása.

Könnyű tárolás

A SteelPro-t fel lehet akasztani egy fém gyűrűvel, amit a nyélen van, vagy egy szekrényben vagy a pulton is lehet tárolni. 

 

Így ismerheti még:

 • Chef’s Choice 475
 • Chefs Choice 475
 • Chef’sChoice 475
 • ChefsChoice 475
 • Chef'sChoice SteelPro 475

 

  Chefs Choice 475 PROFI KÉSACÉLOZÓ

  4750000
  Sajnos megszűnt!
  Méretek:
  184 × 70 × 70 mm
  A készülék súlya:
  0.4 kg
  Fokozatok száma: 
  Kettő
  Fokozatok:
  Késvezető:
  Precíziós szögbeállítás

  További termékelőnyök és tulajdonságok

  Ez a termék megszűnt, helyette az alábbi, nagyon hasonló új terméket ajánljuk: