Chefs Choice 312 DIAMOND HONE MOTOROS KÉSÉLEZŐ

Üres

Összesen: 0 Ft

Jellemzők:

 • ChefsChoice késélező 20 fokos élekhez Forradalmian új technológia
 • Bármely típusú kés élezésére alkalmas, beleértve a konyhai, háztartási, sport- és zsebkéseket
 • 100%-os gyémántszemcsés csiszolóanyag
 • A két fokozatnak köszönhetően sokkal tartósabb él
 • A gyárinál is élesebb élt tud kialakítani
 • Soha nem hevíti túl az élt
 • A lehető legkevesebb anyagveszteségel alakítja ki a megfelelő élt
 • Precíziós élvezető rendszer, mely biztosítja a tökéletes élszöget és garantálja, hogy az élt ne lehessen tönkretenni ezzel az élezővel
 • Precíz, gyors, könnyű a használata
 • Kompakt, mégis eredményes
 • Minőségi és különleges késekhez is kifejezetten ajánlott
 • Rendkívül éles pengét eredményez
 • Egyenes és fogazott pengénél is használható
 • Cserélhető élezőkorongok (azonban háztartási felhasználás mellett cserére egyáltalán nincs, vagy csak nagyon ritkán van szükség)

Professzionalitás. Üzembiztos teljesítmény. Könnyű használat. Forradalmian új technológia. Egyedülálló kivitelezés. Ez a Chef’sChoice 312.

Forradalmian új technológia

A 312-es modell azzal a legújabb technológiával működik, amit a Chef’sChoice fejlesztett ki. Ennek alapja a mikroméretű gyémántok használata az élezőkorongon, amelyek meglepően éles élt alakítanak ki.

Miért a gyémánt?

A gyémánt a jelenleg ismert, Földön megtalálható legkeményebb anyag, mely bármilyen fém kést képes megélezni, beleértve a kemény szénacél, a rozsdamentes acélkéseket és a nikkel alapú szuperötvözetű fémet is. A Chef’sChoice gyémántélezői mindezt a feladatot úgy végzik el, hogy közben nem károsítják a pengét.

Kétfokozatú élező rendszer

Az elektromos késélező egy magas teljesítményű kétfázisos eljárást használ a kifogástalan, pengeéles végeredményért. Ez az eljárás lehetővé teszi a még erősebb és tartósabb él kialakítását kevesebb, mint egy perc alatt.

1. fokozat: A kompakt 312-es késélező kúp alakú, 100% gyémántszemcsés csiszolóanyaggal ellátott élezőanyagot alkalmaz. A gyémántbevonatú élezőkorongok úgy élezik meg az élt, hogy annak mindkét oldalán mikrobarázdákat hoznak létre. Így alapozzák meg a penge precízen beállított szögét.

ChefsChoice 312 motoros késélező első, élező fázis

2. fokozat: A forradalmian új gyémánt mikroszemcsés technológia példanélküli élességű, és ennek ellenére rendkívül tartós élt alakít ki. A 2. fokozat az ultrafinom gyémánt csiszolóanyaggal borított precíziós fenőkorongjai közvetlenül az él mentén fényesítik a felületet. A fenőkorongok megfenik az élt, létrehozva ezzel egy mikroszöget a teljes él mentén.

ChefsChoice 312 motoros késélező második, polírozó fázis

A gyári élnél is élesebb penge

A profi séfek és neves szakácsok világszerte megbíznak a Chef’sChoice 312-es élezőjében, ami még a gyári beállításnál is élesebbre élezi és feni mind a sima, mind a recés élű pengét. A kétfázisú élező egyfajta enyhén domború „gótikus ívű” élt hoz létre, ami erősebb és tartósabb, mint a homorúra, vagy a hagyományos V alakra élezett kések. Ez az egyedülálló kivitelezés rendkívüli élességet hoz létre, és a kések hosszabb ideig maradnak élesek, mint a hagyományos módon megélezett kések.

Soha nem hevíti túl az élt

A precízen kialakított kúp alakú gyémánt élezőkorongok optimális nyomást alkalmaznak az élezési folyamat alatt, a motor pedig olyan sebességgel pörgeti a korongokat, hogy az élek mindig megfelelő hőmérsékletűek maradjanak. Az élek túlhevítésére – és így élettartamuk csökkentésére – a legkisebb esély is ki van zárva.

Minimális kopás

Az élezés az élképzés fizikájából adódóan az él kopásával jár, ezen változtatni semmilyen késélező nem tud, de az élezés során eltávolított fémmennyiség minimalizálásával ez a késélező meghosszabbítja kései élettartamát. 

A Chef’sChoice 312 nem okoz rendkívüli kopást a késen, sőt ez a fajta kivitelezés a hagyományos élezési módszerekkel összehasonítva minimális fémmennyiséget távolít el a késről. Így akkor élezheti azt, amikor csak szükségesnek látja, és közben nem kell félnie a nagymértékű kopástól.

Az élezés mellőzésével persze elkerülhetjük a fém "fogyását", de az élezés elhagyása sokkal inkább megrövidíti a penge élettartamát, hiszen a kezeletlen, elhanyagolt kés egyfelől haszálhatatlanná válik, másfelől gyorsan ki tud csorbulni vagy az éle akár le is törhet. Ezt a kárt pedig már csak terjedelmes fémmennyiség eltávolításával lehet helyreállítani. Ezzel a késélezővel folyamatos karbantarthatja késeit,  az él kevesebb fémet veszít, így az adott kés hosszabb ideig gazdagíthatja az Ön konyhai eszköztárát. 

Precíziós élvezető rendszer

A 312-es modell minőségi precíziós szögvezetői automatikusan bepozícionálják és stabilizálják a kést az élezési folyamat alatt, és ezzel gyors és biztos eredményt és pontosan beállított élszöget produkálnak bármilyen típusú késnél, beleértve a konyhai, háztartási, sport- és zsebkéseket is. A szögvezetők szürke, enyhén rugalmas műanyag rugókból állnak, minden élező fokozatban megtalálhatók, rendeltetésük pedig, hogy biztonságosan megtartsák a kés pengéjét az élezési folyamat alatt. A késeket tehát ezzel a késélezővel nem lehet tönkretenni.

Kompakt és gyors

A legtöbb késélező vagy hatalmas és valóban jól funkcionál, vagy szépen elfér a konyhaszekrényben is, de nem nyújt megfelelő teljesítményt, illetve kényelmetlen a használata. A Chef’sChoice Diamond 312 megtalálta az arany középutat, éppen annyira kompakt, ami még nem megy a hatékonyság rovására. Mindemellett nagyon gyors is. Ha a kést csupán újra szeretné fenni, elegendő, ha az ultrafinom fenő eljárást használja a 2. fokozatban, amit pillanatok alatt el lehet végezni, az első fokozat használatára csak jobban elhasználódott kések esetén, tehát nem minden alkalommal van szükség!

Hogyan használja?

A speciális igényű kések kivételével bármelyik típusú kést megélezheti a 312-es modellel. Speciális igényű például az a kés, amit csupán az egyik oldalán kell megélezni, mint az ázsiai Kataba penge; ilyen késekhez nem alkalmas ez az élező. A 312-es késélező a kés mindkét oldalát megélezi, tökéletesen megegyező szögben. Az él csiszolt felülete mindkét oldalon ugyanolyan éles lesz, ezáltal a kés minden egyes alkalommal egyenesen fog vágni.

Válassza ki azt a fokozatot, amelyikben élezni szeretné a kést. A kést váltakoztatva húzza végig a kiválasztott fokozat jobb és bal nyílásában. Általában néhány húzás elegendő a kifogástalan élesség érdekében. Az élezőnek mindig az eleje legyen Ön felé (ahol a bekapcsológomb található). Tartsa vízszintesen a pengét, csúsztassa a műanyag rugók közé, majd egységes tempóban húzza önmaga felé. Érezni és hallani fogja, amikor a penge hozzáér az élezőanyaghoz. Minden esetben egyenesen tartsa a pengét, és soha ne hagyja abba a húzást a folyamat közben. Ne nyomja túl erősen a kést az élezés során, de ugyanakkor mindig tartsa fenn az egyenletes és állandó kapcsolatot a penge és a csiszolókorongok között.

Ha a Diamond UltraHone 312-es modellel élez, ismét öröm lesz a késhasználat, hiszen éles késeivel sokkal precízebben és villámgyorsan tudja előkészíteni az ételeket. A kétfázisú élező tartós élű, hosszú élettartamú késekkel ajándékozza meg Önt.

Így ismerheti még:

 • Chef’s Choice 312
 • Chefs Choice 312
 • Chef’sChoice 312
 • ChefsChoice 312
 • Chef’sChoice Diamond UltraHone Sharpener 312

 

  Chefs Choice 312 DIAMOND HONE MOTOROS KÉSÉLEZŐ

  0312880
  Ár:79 990 Ft
  Szállítási díjak
  Garancia: 
  VÁRHATÓ SZÁLLÍTÁS: SZEPTEMBER 30.
  Motor teljesítmény:
  75 W
  Szín:
  Méretek:
  203 × 114 × 102 mm
  A készülék súlya:
  1.5 kg
  Fokozatok száma: 
  Kettő
  Fokozatok:
  ,
  Késvezető:
  Precízós szögbeállítás
  Első élezéshez szükséges idő:
  Körülbelül 1,5 perc
  Újraélezéshez szükséges idő:
  Körülbelül 10 mp

  További termékelőnyök és tulajdonságok